Fødselsforberedelse i hjemmet

af Jordemoder Heidi Hajslund
Fødselsforberedelse i hjemmet

I dag har jeg haft en skøn gravid på besøg. Hun venter sit første barn og kommer for at få fødselsforberedelse. Som førstegangsgravid kan det være svært selv at vide præcis hvad man har brug for at forberede sig på. Alligevel er der mange tanker og spørgsmål der dukker op undervejs i fødselsforberedelsen efterhånden som jeg tegner og fortæller. For mig er det vigtigt at skabe et rart rum for dig/jer, hvor du/I kan trygt kan stille de spørgsmål der dukker op undervejs. Jeg tilpasser fødselsforberedelsen efter jeres ønsker og behov. I dag snakkede vi om graviditetes udvikling, om hvordan en fødsel starter, fødslens faser, livmoderens sammentrækninger (veer), muligheder for smertelindring på fødestedet samt jordemoderen og partneres rolle under fødslen. Jeg giver gode råd vedr. alt det praktiske der er godt at have styr på inden fødslen, afhængigt af hvor man ønsker at føde sit barn. Jeg instruerer dig/jer i afspændende- og lindrende teknikker du kan bruge både i graviditeten og under fødslen og vejleder dig i gode fødestillinger. Jeg fortæller også om de magiske timer med det nyfødte barn lige efter fødslen og hvad der er vigtigt at have fokus på for at få en sund og god tilknytning samt for at få en god start på amningen (hvis du ønsker at amme).

Fødslesforberedelse kan foregå hos mig, ca. 10. minutters gang fra Roskilde station eller hjemme hos dig hvis du bor i Roskilde eller omegn. Fødselsforberedelsen kan evt. kombineres med en afspændende og lindrende rebozomassage. Rebozomassage er virkelig effektiv lindring af smerter og ømhed omkring bækken, lænd og ryg. Kontakt mig for nærmere aftale.

Jeg tilbyder også online fødselsforberedelse.